Mediteranski festival knjige

Mediteranski festival knjige od 3. do 7. svibnja
Počinje velika fešta od knjiga. Split dobiva svoj Interliber. Nikako ne propustite!

U Splitu 3. svibnja započinje velika fešta od knjiga – 1. Mediteranski festival knjige, sajam zamišljen kao dalmatinski pandan Interliberu, koji će se održavati do 7. svibnja u velikoj dvorani Gripe. Svoju ponudu na jednome mjestu predstavit će brojni izdavači – sudjelovat će više od 60 nakladnika iz Hrvatske s preko 10 000 novih naslova – a drugi najveći hrvatski grad napokon će dobiti veliki i reprezentativni sajam kakav oduvijek i zaslužuje.
Ulaz je slobodan (u srijedu, četvrtak i nedjelju od 10 do 20 sati, u petak i subotu od 10 do 21 sat), a posjetitelje tijekom pet dana trajanja Festivala očekuje raznolik program koji će se održavati na trima pozornicama.
Osobit naglasak bit će na knjigama objavljenim u posljednjih šest mjeseci, a nit vodilja bit će Mediteran kako bi se i na taj način naglasilo da je „Hrvatska mediteranska zemlja i da ne treba stalno gledati prema sjeveru, misleći da je gore sve sređeno, nego da uvidimo kako je Mediteran izuzetno zanimljiv svijet“.
Više informacija saznajte na: http://mfk.hr/.
Pored zanimljivih panel-diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama.
Vjerujemo da će posjetiteljima, naravno, zanimljivi biti popusti i akcije koji će se podudarati s onim interliberovskim.
Profilovi novi naslovi – knjige izdane tijekom protekle godine – moći će se kupiti s popustom od dvadeset posto, dok će stariji naslovi biti sniženi i do 80 posto, a dio knjiga moći će se kupiti za svega tri kune.
Knjige su vječne i sigurni smo da će svatko od posjetitelja u bogatoj ponudi naći idealne naslove za sebe i one koje vole.
No ovo je prijedlog knjiga koje su izabrali čitatelji: Profilovih 11 najprodavanijih naslova proteklih mjeseci iz kategorija proze, publicistike i dječje knjige; odnosno sjajni krimići i ljubići, izvsrna publicistika i lijepa književnost, uzbudljivi romani za djecu i mlade, neodoljive slikovnice i jedna jako posebna bojanka.
Dođite i podržite Mediteranski festival knjige. I čitajte, čitajte sve!


Bruce Springsteen: Born to Run
Autobiografija velike rock-zvijezde i golemi publicistički bestseler 2016. za koji je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš napisao: „Teško da je moguće naći bolju, sočnije i pametnije napisanu autobiografiju ili glazbeničku biografiju.“

Anthony Horowitz: Moriarty
Drugi roman čuvenog britanskog pisca o slavnom detektivu Sherlocku Holmesu.
Vrlo uvjerljivom naracijom, besprijekornom karakterizacijom likova, izvrsnim pogađanjem atmosfere i tona Doyleovih romana, Horowitz se još potvrdio kao izvrstan izbor za nastavak Sherlockova „života“, a komplimente nisu štedjeli ni kritičari ni čitatelji.

Elena Ferrante: Genijalna prijateljica
Prvi dio tetralogije o Eleni i Lili – pronicljivim i inteligentnim djevojkama iz Napulja koje žele stvoriti život u okrilju zagušujuće, nasilne kulture – misterioznoj Eleni Ferrante donio je svjetsku slavu i unisono oduševljenje kritike. Hrvatski čitatelji dijele mišljenje čitatelja diljem svijeta, a „Genijalna prijateljica“ postala je jedan od najprodavanijih naslova zadnjih mjeseci.

Jojo Moyes: Tu sam pred tobom
Ljubavna priča Lou i Willa koja je poslužila i kao predložak za hit-film s Emilijom Clarke i Samom Claflinom u glavnim ulogama, proteklih godinu dana gospodarila je top-ljestvicama najprodavanijih knjiga diljem svijeta. Brojke? Milijuni prodanih primjeraka i prijevodi na 40 jezika. Ne propustite!

Jasen Boko: Dioklecijan
Iako je Dioklecijan jedan od najvećih careva Rimskog Carstva, o njemu se malo toga sa sigurnošću zna, a naša su saznanja često proizvoljne legende ili pristrane interpretacije. Biografija Jasena Boke na pristupačan i zabavan način obrađuje ozbiljnu tematiku kojom se bavi. Otkrivajući sasvim nepoznatu priču o Dioklecijanu, ova se knjiga čita kao uzbudljiv povijesni triler i nastojanje da se tog cara zasluženo povijesno valorizira.

Cecelia Ahern: Nesavršeni
Prvi roman za mlade autorice svjetskih megabestselera priča je o Celestine North, djevojci koja živi savršenim i sređenim životom: omiljena je među prijateljima i profesorima, hoda s prekrasnim Artom Crevanom, jasno zna što je dobro, a što zlo. Problem je u tome što živi u društvu u kojem je savršenstvo smisao i cilj života, a mane se kažnjavaju… Celestine na takvo što nije spremna pristati.
Svojim sjajnim distopijskim romanom za mlade, prepunim akcije, adrenalina, brzine, ali i sa snažnom ljubavnom pričom, Cecelia Ahern ponovo je osvojila čitatelje. Prava za filmsku adaptaciju ovoga romana otkupio je Warner Bros.

James Dashner: Labirint 3 – Lijek smrti
Finale trilogije koja je stekla nevjerojatnu popularnost izvanrednom nepredvidljivošću – taman kad pomislite da ste na tragu, da je priča krenula u jednom smjeru, dogodi se dobro promišljen obrat. Osim toga, glavni su likovi snažne osobnosti koje ne gube glavu, odlučnost i svoj cilj ni u najtežim situacijama. Prema ovom serijalu snimljena su i dva blockbustera, a filmska verzija ovog trećeg nastavka stiže u kina 2018.

Caleb Krisp: Zaustavite Ivy Pockett
Nju krasi krhka ljepota kraljevne u nevolji, ali i hitra gipkost prestrašenog zeca. I, da, ima urođene instinkte Sherlocka Holmesa. Ona je Ivy Pocket, dvanaestogodišnjakinja neobičnih sposobnosti čija mašta i samopouzdanje nemaju granice, a „Zaustavite Ivy Pocket” nova je avantura čudesne djevojčice australskog pisca Caleba Krispa. Ove predivne, iznimno duhovite knjige za mlade prevode se u 23 zemlje svijeta, a neobična Ivy očarala je čitatelje svojim nepokolebljivim optimizmom, odlučnošću i stavom da će sve biti dobro.

Anna Artyushenko: Ljepotica i Zvijer, bajkobojanka
Ova bojanka donosi klasičnu i prekrasnu priču o ljubavi i prijateljstvu prepričanu maštovitim, bajkovitim i detaljima bogatim ilustracijama. Neka vas očaravajuće i raskošne scene nadahnu na stvaranje vlastite i jedinstvene bajkobojanke. Zakoračite u čudesno putovanje ovom divnom pričom i doživite ju na potpuno nov način.

Gilbert Delahaye, Marcel Marlier: Maja slavi rođendan
Za nekoliko je dana Majin rođendan, pa u njezinu domu vlada veliko uzbuđenje i strka. Svi ukućani sudjeluju u pripremama za taj važni i svečani dan, čak i Mimi i Žućo. Izrađuju se pozivnice, pažljivo sastavlja popis gostiju, šije se posebna haljinica… Serijal slikovnica o dražesnoj djevojčici Maji izdavački je fenomen – u svijetu je prodano više od vrtoglavih 105 milijuna slikovnica, preveden je na čak 34 jezika i objavljen u rekordne 52 zemlje.

Gilbert Delahaye, Marcel Marlier: Maja – mala balerina
Maja upisuje baletnu školu i doznaje da postati primabalerina nije nimalo lako. Sati i sati vježbe, strpljenje, upornost, disciplina… samo su dio onoga što će Maja spoznati u tek otkrivenom svijetu baleta. No puno je tu lijepih i veselih trenutaka s prijateljicama, Mačetom i profesoricom baleta Irenom. A kada usne da je Pepeljuga pod svjetlima glavne pozornice, i vi ćete uroniti u pravu baletnu čaroliju i maštati zajedno s Majom uz ovu „rasplesanu“ knjigu.
Profil je dosad objavio 6 naslova, a u pripremi ih je još nekoliko koje vjerni pratitelji Majinih dogodovština s nestrpljenjem očekuju.




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD