Snježna kraljica, prepričala Kay Woodward, ilustrirao Manuel Šumberac

Kaj i Gerda bili su najbolji prijatelji, vječno zajedno. No, jednoga je dana Kaj postao hladan i grub prema Gerdi. A zatim je nestao. Otišao je sa snježnom kraljicom, a Gerda, prava mala heroina, odlučila je krenuti u potragu za njim. Ostavila je sigurnost doma, odrekla se svojih novih i najdražih cipelica, otputila niz čarobnu rijeku, upoznala čarobnicu i njezin vrt, srela gavrana koji govori, a pomogli su joj kraljević i kraljevna, mala razbojnica te predivan sob po imenu Bej. On je Gerdu odveo do dvorca snježne kraljice, gdje je pronašla svog prijatelja, potpuno izgubljenog.


Najduža i najcjenjenija priča slavnog Hansa Christiana Andersena u luksuznom izdanju oduševit će male čitatelje ne samo odličnom pričom o prijateljstvu i upornosti već i toplim i maštovitim ilustracijama Puljanina Manuela Šumberca te divnim iskakalicama, jezičcima i prozorčićima koje će ih potaknuti da promisle i drugačije dožive detalje priče. Kay Woodward, koja je do sada napisala preko 80 knjiga za djecu, prava je umjetnica prepričavanja.

Knjigu, zajedno s naslovima među kojima, uz kupnju ove knjige, možete odabrati knjigu na dar, pronađite u našoj web-knjižari.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Citati o ljubavi