Djevojke koje sjaje, Lauren Beukes


Snažan, napet, privlačan triler koji ruši sve granice mogućeg iz pera južnoafričke spisateljice Lauren Beukes koja piše romane, televizijske scenarije i tekstove za stripove, snima dokumentarce, a povremeno radi i kao novinarka.

U Djevojkama koje sjaje pratimo nasilnika Harpera koji nabasa na kuću s nevjerojatnom tajnom: njezina se vrata otvaraju u različita vremenska razdoblja u kojima poremećeni Harper pomno bira djevojke koje sjaje kako bi ih tog sjaja lišio. Po njemu, njihova smrt nije njegov grijeh, već njihov: ne bi smjele sjati. No, jedna djevojka iz Chicaga ipak preživi njegov surovi napad i krene u potragu za svojim krvnikom. U svojoj istrazi otkriva lica djevojaka koje nisu preživjele i dokaze koji su zapravo nemogući. No za nju, koja je trebala biti mrtva, nema nemogućeg...

Izvanredno zanimljiv i napet treći roman Lauren Beukes otkad je objavljen ne prestaje osvajati vrhove svjetskih top-lista, a trenutno se prevodi na više od 20 jezika. Južnoafrikanka Lauren Beukes pažnju je privukla objavivši roman Moxyland, distopijski cyberpunk čija je radnja smještena u Cape Town, u kojem vlada korporativni aparthejd. Za drugi je roman, osebujni Zoo City, smješten u fantastičnom Johannesburgu u kojem se zločinci kažnjavaju na vrlo neobičan način 2011. godine osvojila prestižnu nagradu Arthur C. Clarke.

U Djevojkama koje sjaje Beukes je uspjela spojiti gotovo nespojivo: akciju i liriku, triler i povijesni roman, SF i krimić, a učinila je to bez spisateljskog napora i čitateljima na radost: ovo je roman koji se ne ispušta iz ruku dok se ne pročita do kraja.


Knjigu, zajedno s naslovima među kojima, uz kupnju ove knjige, možete odabrati knjigu na dar, pronađite u našoj web-knjižari.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD