"MAFIJA U PRAGU" - novi roman Michala Viewegha, najčitanijeg suvremenog češkog pisca

SLIJEDEĆI TRAG KORUPCIJE I KRIMINALA, AUTOR ODGOJA DJEVOJAKA U ČEŠKOJ NAPISAO JE FASCINANTAN TRILER KOJI GOVORI O DRUŠTVU U KOJEM ŽIVIMO

broj stranica: 328
uvez: meki
cijena: 99 kn

Nakon iznimnih uspjeha koji postižu njegovi satirični, toplohumorni romani, svojim najnovijim djelom Michal Viewegh odlučio se okušati u novom žanru. 
Mafija u Pragu književni je triler, detektivski roman i kritika društva u jednom. Nadahnut dugogodišnjim istraživačkim radom novinara Jaroslava Kmente, Viewegh priča priču o bivšem moćnom lobistu Dareku Balíku, koji je odlučio surađivati s policijom, ponudivši im dugogodišnji, brižljivo sakupljan arhiv kompromitirajućih dokaza. Ova vijest uznemirit će sve – od ruskih i čeških mafijaša do češkog ministra unutrašnjih poslova – a Vieweghu poslužiti kao skalpel kojim će zasjeći u korumpirano posttranzicijsko društvo. 
Dok iz blata i mulja stvara uvjerljive i žive portrete prljavih igrača, Vieweghov stil savršeno odgovara žanru satiričnog trilera: kratka poglavlja, živa radnja, česti i uvjerljivi dijalozi.

Knjige Michala Viewegha prevedene su na dvadesetak jezika, po njima je snimljeno više filmova, a postavljane su i kao kazališne predstave. Karakterističan spoj humornog i sentimentalnog, ironičnog i misaonog u njegovim djelima pretvorio ga je u miljenika europske književne publike.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Ivana Petrušić: 40 dana, Vodič do mentalnog, tjelesnog i duševnog blagostanja

Tisja Kljaković Braić: U MALU JE UŠA ĐAVA

Anna Todd: POSLIJE SVEGA: PAD